o nama
reference
showroom
linkovi
kontakt
galerija
aktuelna dešavanja
Back Forward Home
 
 
  

Molimo vas da aktuelna dešavanja, promocije i novitete pogledate na našoj
facebook stranici
U vreme letnjih renoviranja životnog prostora, QUANTUM d.o.o. Novi Sad ima posebnu ponudu ograničenih količina keramičkih pločica i granitne keramike najpoznatijih italijanskih proizvođača. Za Vas smo izdvojili pločice KEOPE, BARDELLI, FAP i MUTINA po cenama od 900 do 3500 dinara/m2 i mozaike SICIS i APPIANI po cenama od 420 do 1000 din/kom . Ukoliko renovirate kuću, stan ili poslovni prostor ne propustite idealnu priliku da po povoljnim cenama nabavite najkvalitetniju keramiku.

   - - - - - - - - - -AGAPE EVENT U BEOGRADU

Ing. Niccolo Bignardi, odgovoran za Agape projekte, govori o svom iskustvu izvodenja enterijera kupatila u okviru jednog od najprestižnijih hotela izgradjenih 2008. godine - hotel Mandarin u Barseloni/Španija. Objašnjava cvrstu povezanost sa dizajnerima ukljucenim u rešavanje eksterijera i enterijera, odobrenje prvih crteža i inspiracije, pokušaje pretvaranja tih crteža u prototipove, rešavanje tehnickih problema, razvoj proizvoda, finalni rezultat, izveštaj i prikazi

AGAPE - PROFIL KOMPANIJE (www.agapedesign.it)
Inovativnost, istraživanje, povezanost, novi materijali i fleksibilna rešenja su kljucni koncept Agape poslovne filozofije od osnivanja 1973 godine.
Zadatak kompanije je da kupatilo ucini udobnijim i estetski stimulativnim prostorom, iznova preispitujuci konvencionalne tipologije.
Agape ulaže znacajna sredstva u istraživanje i razvoj, angažujuci protagoniste italijanskog dizajna kao što su Marco Ferreri, Konstantin Grcic, Claudio La Viola, Enzo Mari, Angelo Mangiarotti, Giuseppe Pasquali i Patricia Urquiola, kao i talentovane mlade dizajnere kao što su Fabio Bortolani, Alessandro Farnetti, Giulio Gianturco, Ermanno Righi, Maurizio Negri, Carlo Tinti, Borin/Gibertini/Vittori, Marco Zito i pre svega oslanjajuci se na Giampaolo Benedinija, ko-osnivaca kompanije. Njegov rad kao dizajnera i umetnickog direktora Agape-a, podržava i njegova porodica: supruga Bibi i cerka Camille, sa kojima je osnovao Benedini Associati 1999 godine. Njegov brat Emanuele je rukovodilac kompanije od 1990.
Uloga Agapea kao lidera na tržištu u svom sektoru je osvedocena u katalogu proizvoda koji odgovara najrazlicitijim potrebama. Raznolika paleta proizvoda, komponenti i galanterije cini sveobuhvatan sistem, baziran na principima dizajna. On se neprestano preispituje u okviru istraživanja estetike, funkcionalnosti i tehnologije.
Sa više od 70% prihoda ostvarenog izvozom u 40 zemalja, Agape je dobro pozicioniran na globalnom tržištu, zahvaljujuci odabranoj mreži od 700 distributera u Italiji i inostranstvu.
Stalni je izlagac na najznacajnijim svetskim sajmovima. Predstavljen je u inostranstvu sa "shop-in-shop" prodavnicama, kao i monobrand radnjama u Mantovi, Minhenu, Torinu, Bolonji, Montreu, Berlinu, Portu i Tokiju.
Svi izložbeni prostori su osmišljeni ne samo da bi prezentovali proizvode, vec i da bi ponudili usluge dizajna i strucnu podršku klijentima.
Odluka da se pronadje autenticno mesto na koje bi odgovaralo Agape konceptu, dovela je do preseljenja u novo sedište u Corregio Micheli – Mincio, prirodni rezervat 2001godine.
Nove zgrade okružene prostranim zelenilom parka se koriste za obuku, dizajn i istraživanje. Tu je i sediste uprave.
Agape proizvodi imaju sertifikat ISO 9001 i njihov kvalitet dalje potvrduju mnoge dobijene nagrade tokom godina, kao što su brojne "Design Plus" nagrade, i proizvodi koji su ušli u uži izbor za ADI "Premio Comasso d'Oro"
„Projekti Agape“ - je sektor unutar kuce (www.agapedesign.it) koji je osnovan za vodjenje projekata opremanja hotela, spa-centara i jahti.
Cilj sektora je viši segment tržišta, gde tridesetogodišnje iskustvo u opremanju kupatila kreira magicni i culni spoj udobnosti, dizajna i italijanskog nacina života.
Projekti Agape nudi tehnicku i strucnu organizaciju, koja može da komunicira sa projektnim biroima i dizajnerima enterijera.
Ovakav sistem omogucava rešavanje kompleksnih problema i poboljšanje ekskluzivnosti nivoa projekta.
Zadovoljstvo nam je što saradujemo sa vodecim arhitektama i kompanijama širom sveta, dizajnirajuci kupatila u projektima visokog nivoa. Realizovali smo divne projekte širom sveta. Bice nam zadovoljstvo da Vam ih prezentujemo na ovom predavanju.
Izložbeni prostor

Predavanje ce se održati u salonu 89 by QUANTUM (ul. Krunska 89, Beograd). Rešenje enterijera salona bilo je izloženo na Beogradskom salonu arhitekture 2007 godine, a fotografije prostora mogu se naci na sajtu www.quantum.co.yu.
Osim izlozenih artikala kuce AGAPE koja organizuje predavanje, mogu se videti predmeti i drugih ekskluzivnih proizvodaca: ARTQUITECT ( www.artquitect.net ), SICIS ( www.sicis.com ) MUTINA (www.mutina.it), ALBATROS ( www.albatros-idromassaggi.com ), FANTINI (www.fantini.it ) i dr.
Radno vreme salona je : radnim danom 9-19h, subotom od 9-13h
Predavanje ce se odrzati u cetvrtak 08/05/08 u 17h informacije na: event@quantum.co.rs

- - - - - - - - - -
 

Salon "89 by Quantum" zvanično je otvoren 26. oktobra u Beogradu, u Krunskoj ulici. U nekoliko rečenica objasnićemo koncept salona 89.
Na samom početku projektovanja postavili smo dva cilja. Prvi je da smo odredili nivo intervencije na objektu. Ova porodična kuća iz 1924. godine izgraðena je u stilu tipičnog akademizma. Drugi cilj je da postavimo nekoliko modela kupatila koja su takoreći nedovršena i dopuštaju da svako unutar individualnih okvira i ličnih afiniteta sagleda ove elemente kroz svoj životni prostor.
Osim komadnog nameštaja koji smo sami projektovali ili odabrali iz kataloga naših dobavljača (Agape, Tenda Dorica), na izbor ostalog kupatilskog mobilijara na prvom mestu uticao je inovativni dizajn, vrhunska završna obrada i kvalitetni materjali. Neutralne podne i zidne keramičke pločice dozvoljavaju trendove u detaljima a prostor se lako transformiše.
 
Firma QUANTUM d.o.o. izašla je ove godine na 44. Meðunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. Prezentovane su kompanije: za kupatilski namestaj i prateću opremu AGAPE i ARTQUITECT, a za granitnu keramiku ARIOSTEA. Prikazan je i nameštaj raðen u našoj produkciji, prema dizajnu arhitekata Ivane Kovačević i Ane Veljković. Tim Quantum-a je od žirija beogradskog sajma dobio diplomu za kvalitetan nastup i estetski izgled izložbenog prostora – standa. Takodje smo dobili i plaketu ULUPUDS-a (udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) za sofisticiran nastup u prezentaciji robnih marki koje zastupamo.